Zoeken
  • Stefan Krams

Op zoek naar geluk

'Stefan, kan je mij vertellen wat je nou precies doet?' is een vraag die ik heel vaak gesteld krijg. En om eerlijk te zijn; nee, dat antwoord kan ik je niet geven. Waarom niet vraag je je af? Omdat ik zelf ook niet weet wat ik nou precies doe.


Als kind schreef ik op de basisschool schriften vol met verhalen. Van korte verhalen tot verhalen die niet in één schriftje pasten. En al deze verhalen hadden hetzelfde doel: ik wilde schrijver worden. Ik zou hoe dan ook ooit een boek schrijven en uitbrengen en als ik de vraag kreeg wat ik later wilde worden, dan was mijn antwoord schrijver. En een paar jaar geleden werd dat doel een soort van werkelijkheid. Ik bracht het kinderboekje 'Mama, word ik een ster?' uit. Weliswaar op een andere manier dan ik gehoopt had en waar ik vroeger droomde van een flinke bankrekening omdat ik topsellers schreef, ging het geld naar het goede doel. Maar het doel is wel bereikt: ik ben een schrijver.


Aan het einde van mijn middelbare school periode had ik een andere keuze gemaakt en had ik een nieuw doel: werken in de eventbranche. Na 3 jaar gestudeerd te hebben en mijn diploma op zak, besloot ik bij ieder eventbureau te solliciteren; maar zonder succes. Ik werd overal afgewezen omdat ze andere kandidaten hadden met meer ervaring. Logisch; ik ben net klaar met studeren, dus hoe moet ik überhaupt (buiten de stages om) ervaring hebben.. Ik gaf het op en besloot naar Curacao te verhuizen. En ook daar gebeurde na een half jaar iets wat niemand verwacht had: het doel werd bereikt. Ik kreeg een baan aangeboden in de eventbranche.


Toen ik de kans kreeg om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, was dat een logische keuze.

Toen Expeditie Robinson nog met onbekende deelnemers was, riep ik altijd dat ik mee zou doen als ik oud genoeg was. Ik vond zowel het programma als de televisiewereld iets magisch. En ik denk dat we dat als kinderen allemaal wel gehad hebben. Wie riep vroeger niet dat hij acteur of presentator wilde worden (oké, niet iedereen had dat..)? Uiteraard veranderde de deelnemers van onbekend naar bekend in de periode dat ik 18 werd en daar ging mijn kans op deelname; tot er een paar jaar geleden ineens weer een kans kwam en onbekenden zich ook op konden geven. We weten allemaal wel hoe dat verlopen is, maar buiten de race om leerde ik ook mensen kennen van achter de schermen. En toen gebeurde het: na drie jaar in de eventbranche gewerkt te hebben, kreeg ik een baan aangeboden bij de televisie. Opnieuw een doel behaald.


Creativiteit, ondernemerschap en organiseren hebben altijd in mijn bloed gezeten. Ik kan niet stil zitten en doe liever acht dingen tegelijk, dan dat ik stil sta. Toen ik de kans kreeg om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, was dat een logische keuze. Een spannende keuze door de onzekerheid die je zelf creëert, maar een keuze die ik morgen zo weer zou maken als dat nodig is. Je creëert namelijk niet alleen onzekerheid, maar ook je kansen. Ik gun mijzelf de kans om dingen te doen waar ik echt gelukkig van word en niet gedreven word door geld. Het interesseert mij niet wat een ander denkt of zegt, als ik er zelf maar van geniet. En dat doe ik!


Het afgelopen anderhalf jaar ben ik met plezier projectmanager, marketingmanager, videograaf, fotograaf, schrijver, vlogger, blogger en artiestenmanager geweest (of het nu nog). En ook al heb ik er misschien veel, weinig of helemaal geen verstand van; zolang je iets met passie en plezier doet, komt het zeker goed. Zolang je maar geniet en het geluk vindt in de kleine dingen. En dat doe ik tot de max! Dus het enige juiste antwoord op 'Stefan, kan je mij vertellen wat je nou precies doet?' is 'Gelukkig zijn!'

0 keer bekeken
  • Black Instagram Icon